Unterschiede

Hier werden die Unterschiede zwischen zwei Versionen gezeigt.

nl:ls-dec-csd [2018/04/20 10:37] (huidige)
Regel 1: Regel 1:
 +====== LS-DEC-CSD ======
  
 +=== Lichtsein-decoder voor maximaal 4 lichtseinen van de Tsjechoslowaakse staatsspoorwegen (CSD) ===
 +
 +**Voor met LED’s uitgevoerde lichtseinen. Geschikt voor de digitaalsystemen:\\
 +Märklin-Motorola en DCC uit de Digital-Profi-Serie !**
 +
 +**{{  :de:foto:ls-dec-csd-g_ic.jpg  }}**
 +
 +==== De lichtsein-decoder LS-DEC is verkrijgbaar als bouwpakket, als gebouwde print of als gebouwde module met behuizing. ====
 +
 +
 +====== Eigenschappen van de LS-DEC-CSD ======
 +
 +**De lichtseinen tonen de juiste seinbeelden volgens het voorbeeld en worden via de bijbehorende adressen geschakeld:**
 +
 +    * Met de **Lichtsein-decoder LS-DEC** is het mogelijk, **lichtsein beelden** direct te schakelen via de **bijbehorende adressen (adressen van wissels)**. Dat is ideaal met **digitale centrales**, waarmee de wisselstraten kunnen worden ingesteld en voor **modelspoor banen**, die met de **PC en besturings software** worden bestuurd. De **draden van de seinpalen** worden **simpel vastgemaakt** met de **practische en zekere klemmen** (kroonstenen) van de **seindecoders**.
 +    * Met de **lichtsein decoder LS-DEC-CSD** kunnen tot **maximaal 4 uitrij-** en **inrijseinen, voorseinen, blokseinen** als ook **rangeerseinen** worden aangesloten en aangestuurd.
 +
 +
 +
 +{{  :de:cad:ls-dec-csd_41_02_ic.gif  }}
 +==== Aansluitvoorbeeld 1: Aansluiten van inrij- en bijbehorende voorseinen. ====
 +{{  :de:cad:ls-dec-csd_41_03_ic.gif  }}
 +==== Aansluitvoorbeeld 2: Aansluiten van uitrij-, rangeer- en blokseinen. ====
 +    * **Seinbeelden** worden niet alleen simpel geschakeld, maar worden **geschakeld naar het voorbeeld**. Daarbij **blijven de seinlampen branden**, die ook bij het **volgende seinbeeld branden**. De **lichtdioden (LED)** of **lampen**, die bij de **wisseling van het seinbeeld uit- en aangeschakeld** moeten worden, gaan daarbij **gedimd aan en uit**.
 +    * De **voorweerstanden** voor de lichtdioden zijn reeds **geïntegreerd**.
 +    * Geschikt voor alle lichtseinen met LED’s met een **gemeenschappelijke anode** of een **gemeenschappelijk kathode**.
 +    * De **stroom voor de seinen moet niet persé van de booster worden genomen**, maar kan ook via een gescheiden aansluiting direct van de modelbaan transformator worden gevoed. Dit **bespaart dure digitale stroom**.
 +    * Via een **aantal jumpers** wordt geselecteerd, of de decoder aan een **Märklin-Motorola (MM)** modelbaan of aan een digitaalsysteem met de **DCC standaard** wordt bedreven.
 +    * Decoders uit de **//Digital-Profi-Serie//** werken zonder problemen met de digitale modelbaan, omdat deze **compatibel** zijn met het **Märklin-Motorola dataformaat** respectievelijk met de **DCC standaard**. Op de gebouwde print en op de gebouwde module met behuizing zit **24 maanden garantie**.
 +    * Elke decoder **LS-DEC-CSD** heeft een uitvoerige **bedienings- respectievelijk bouw handleiding**. De handleidingen zijn ook te vinden in het volgende hoofdstuk.
 +    * De lichtsein-decoder is verkrijgbaar als **bouwpakket (-B)**, als **gebouwde en geteste print (-F)** of als **geteste gebouwde module met behuizing (-G)**. Geschikt montage materiaal en een lege behuizing voor het bouwpakket en de gebouwde print, is te vinden onder [[:nl:zubehoer|toebehoren]].
 +
 +====== Downloads ======
 +
 +Alle gebruiksaanwijzingen voor dit artikel vindt u hier: [[:nl:dl_ls_dec_csd|Downloads LS-DEC-CSD]].\\
 +Alle gebruiksaanwijzingen voor LDT-componenten vindt u hier: [[:nl:downloads|Overzicht downloads]].
 +
 +
 +====== Aansluitvoorbeelden ======
 +
 +Alle aansluitvoorbeelden voor dit artikel vindt u hier: [[:nl:ab_ls_dec_csd|Aansluitvoorbeelden LS-DEC-CSD]].\\
 +Alle aansluitvoorbeelden voor LDT-componenten vindt u hier: [[:nl:anschlussbeispiele|Overzicht Aansluitvoorbeelden]].\\
 +{{  :de:cad:page_1593.gif  }}
 +
 +
 +====== Digitaal-Compendium ======
 +
 +Een bijdrage in het digitaal-kompendium over dit artikel is hier te vinden: [[:nl:ko_ls_dec_csd|Digitaal-Compendium LS-DEC-CSD]].\\  Een overzicht van alle bijdragen in het digitaal-kompendium is hier te vinden: [[:nl:kompendium|Overzicht Digitaal Compendium]].
 +
 +
 +
 +====== Verlanglijst maken / Prijzen ======
 +
 +**Let op:U kunt alleen artikelen toevoegen aan de verlanglijst, wanneer u zich reeds eerder als klant in de LDT webshop heeft geregistreerd of zich bij interesse in onze producten voor de eerste maal registreerd!**
 +
 +^{{:de:images:noticelist_m.png}} |<html><b><u class="linkit" onclick="toNoticeList('510511');">Voeg toe aan de verlanglijst</u></b></html> **LS-DEC-CSD-B** (Art.-Nr.: 510511): **Lichtsein-Decoder** voor **CSD**-seinen als **bouwpakket** (**42,90 €***).\\  <html><b><u class="linkit" onclick="toNoticeList('510512');">Voeg toe aan de verlanglijst</u></b></html> **LS-DEC-CSD-F** (Art.-Nr.: 510512): **Lichtsein-Decoder** voor **CSD**-seinen als **gebouwde module** (**53,50 €***).\\ <html><b><u class="linkit" onclick="toNoticeList('510513');">Voeg toe aan de verlanglijst</u></b></html> **LS-DEC-CSD-G** (Art.-Nr.: 510513): **Lichtsein-Decoder** voor **CSD**-seinen als **gebouwde module in behuizing** (**56,90 €***).\\ {{:de:images:blindgif.gif?580x1}} \\  ** * Alle prijzen incl. BTW., exclusief verzendkosten.**  |
 +
 +
 +
 +[[:nl:ls-dec-csd#ls-dec-csd|{{  :de:images:zurueck_nl_page.png?40x32}}]]
 +Technische wijzigingen en fouten voorbehouden.\\
 +© 2018 by LDT, vertaald door Dedigitalespoorkraam, jan 2018
 
Recent changes RSS feed Creative Commons License Donate Powered by PHP Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki Design by Chirripó