Writing /usr/www/users/ldt/newshop2/dokuwiki/data/meta/nl/ls-dec-ks.meta failed

LS-DEC-KS

Lichtsein-decoder voor twee KS seinpalen van het KS lichtsein systeem van de DB met maximaal 16 signaal beelden.

Voor seinpalen, die zijn voorzien van LED’s (lichtdioden) en voor de data protocollen Märklin-Motorola (MM) en DCC uit de Digital-Profi-Serie !

De lichtsein-decoder LS-DEC is verkrijgbaar als gebouwde module met behuizing.

Eigenschappen van de LS-DEC-KS

KS-Seinen worden vanaf 1993 door de Deutschen Reichsbahn en de Deutschen Bundesbahn gebruikt. Nu worden deze door de Deutsche Bahn op de nieuwe spoorlijnen ingezet.

De lichtseinen tonen de juiste seinbeelden volgens het voorbeeld en worden via de bijbehorende adressen geschakeld:

 • Met de Lichtsein-decoder LS-DEC is het mogelijk, lichtsein beelden direct te schakelen via de bijbehorende adressen (adressen van wissels). Dat is ideaal met digitale centrales, waarmee de wisselstraten kunnen worden ingesteld en voor modelspoor banen, die met de PC en besturings software worden bestuurd. De draden van de seinpalen worden simpel vastgemaakt met de practische en zekere klemmen (kroonstenen) van de seindecoders.
 • Met de lichtsein-decoder LS-DEC-KS kunnen twee Ks-seinen van het Ks-seinsysteem van de Deutsche Bahn digitaal worden ingesteld. Er kunnen Ks-inrij, Ks-uitrij, Ks-voorseinen zowel als Ks-inrij- en Ks-uitrij-seinen met meerdere aftakkingen, met maximaal 16 seinbeelden worden aangesloten en aangestuurd.
 • De LED´s van de seinen knipperen bij het overeenkomstige seinbeeld exact naar het voorbeeld.

Aansluitvoorbeeld 1: Aansluiting van Ks-uitrijsein (links) en Ks-voorsein (rechts).

Aansluitvoorbeeld 2: Aansluiting van Ks-inrij- (links) en Ks-uitrijsein voor meerdere aftakkingen (rechts) van de firma alphamodell, die via de adapter "Adap-LS-A" kunnen worden bediend.

 • Seinbeelden worden niet gewoon uitgeschakeld, maar ze doven uit naar het voorbeeld van de oude afbeelding; pas na een korte donkere fase komt het nieuwe seinbeeld. De lichtdioden (LED’s) worden daarbij gedimd respectievelijk gaan feller branden.

Boven: Conventionele seinwisseling door simpel om te schakelen. Onder: Volgens het voorbeeld een juiste seinwisseling met dim- en donkere fase met de lichtsein-decoder LS-DEC.

 • De voorweerstanden voor de lichtdioden zijn reeds geïntegreerd.
 • Geschikt voor alle lichtseinen met LED’s met een gemeenschappelijke anode of een gemeenschappelijk kathode.
 • Ks-seinen van de firma alphamodell zijn voorzien van geïntegreerde voorweerstanden, die niet kunnen worden verwijderd. Omdat de LED´s van deze seinen fel genoeg branden, kan de lichtsein-decoder LS-DEC-KS worden uitgebreid met de Adapter Adap-LS-A.
 • De stroom voor de seinen moet niet persé van de booster worden genomen, maar kan ook via een gescheiden aansluiting direct van de modelbaan transformator worden gevoed. Dit bespaart dure digitale stroom.
 • Via een aantal jumpers wordt geselecteerd, of de decoder aan een Märklin-Motorola (MM) modelbaan of aan een digitaalsysteem met de DCC standaard wordt bedreven.
 • Decoders uit de Digital-Profi-Serie werken zonder problemen met de digitale modelbaan, omdat deze compatibel zijn met het Märklin-Motorola dataformaat respectievelijk met de DCC standaard. Op de gebouwde module met behuizing zit 24 maanden garantie.
 • Elke decoder LS-DEC-KS heeft een uitvoerige Gebruiksaanwijzing. De Gebruiksaanwijzing zijn ook te vinden in het volgende hoofdstuk.
 • De lichtsein-decoder LS-DEC-KS is verkrijgbaar als geteste gebouwde module met behuizing (-G).

Downloads

Alle gebruiksaanwijzingen voor dit artikel vindt u hier: Downloads LS-DEC-KS.
Alle gebruiksaanwijzingen voor LDT-componenten vindt u hier: Overzicht downloads.

Aansluitvoorbeelden

Alle aansluitvoorbeelden voor dit artikel vindt u hier: Aansluitvoorbeelden LS-DEC-KS.
Alle aansluitvoorbeelden voor LDT-componenten vindt u hier: Overzicht Aansluitvoorbeelden.

Digitaal-Compendium

Een bijdrage in het digitaal-kompendium over dit artikel is hier te vinden: Digitaal-Compendium LS-DEC-KS.
Een overzicht van alle bijdragen in het digitaal-kompendium is hier te vinden: Overzicht Digitaal-Compendium

Verlanglijst maken / Prijzen

Let op: U kunt alleen artikelen toevoegen aan de verlanglijst, wanneer u zich reeds eerder als klant in de LDT webshop heeft geregistreerd of zich bij interesse in onze producten voor de eerste maal registreerd!


Voeg toe aan de verlanglijst LS-DEC-KS-G (Art.-Nr.: 516013): Lichtsein-Decoder voor KS-seinen als gebouwde module in behuizing (56,90 €*).

* Alle prijzen incl. BTW., exclusief verzendkosten.

Technische wijzigingen en fouten voorbehouden.

© 2022 by LDT; Vertaling De Digitale SpoorKraam 11-2016

 
Recent changes RSS feed Creative Commons License Donate Powered by PHP Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki Design by Chirripó