LS-DEC-SNCF

Lichtsein-Decoder voor ten hoogste vier lichtseinen van de Franse staats spoorwegen – Société Nationale des Chemins de fer Français (SNCF)

Voor met LED’s uitgevoerde lichtseinen. Geschikt voor de digitaalsystemen: Märklin-Motorola en DCC uit de Digital-Profi-Serie !

De lichtsein-decoder LS-DEC is bij ons verkrijgbaar als gebouwde module (-F) of als gebouwde module in een kunststof behuizing (-G).

Eigenschappen van de LS-DEC-FS

Lichtseinen worden over decoderadressen natuurgetrouw geschakeld:

 • Met de lichtsein-decoder LS-DEC is het mogelijk, lichtseinen over magneetartikel-adressen te schakelen. Ideaal voor Memory- (IB-Switch) en PC-besturingen. Er zijn verder geen aanvullende schakelingen voor nodig. De seinaansluitingen worden eenvoudig met de praktische en zekere klemmen van de lichtsein-decoder verbonden.
 • Mbv. de Lichtsein-Decoder LS-DEC-SNCF kunnen ten hoogste vier 2- tot 4-seinstanden of tot twee maximaal 16-seinstanden SNCF-seinen worden aangesloten een aangestuurd.
 • De LED´s van de seinen knipperen bij de overeenkomende seinbeelden natuurgetrouw.

Aansluitvoorbeeld 1: Aansluiten van vier 2 tot 4-seinstanden SNCF-seinen.

Aansluitvoorbeeld 2: Aansluiten van twee maximaal 16-seinstanden SNCF-seinen.

 • De seinstanden worden niet eenvoudig omgeschakeld, maar natuurgetrouw geschakeld. Daarbij dooft eerst de oude seinstand en pas na een korte donkerfase verschijnt de nieuwe seinstand. De lichtdioden (LED’s) worden daarbij resp. af- en opgedimd.

Boven: Gebruikelijk seinstandwisseling door eenvoudig omschakelen. Onder: Natuurgetrouwe zachte seinstandwisseling met dim- en donkerfasen met de lichtseindecoder LS-DEC.

 • De voorweerstanden voor de lichtdioden zijn al in de lichtsein-decoder LS-DEC geïntegreerd.
 • Voor alle met LED’s uitgevoerde lichtseinen met gemeenschappelijke anode of gemeenschappelijke kathode geschikt.
 • De stroom voor het sein moet niet onttrokken worden aan de booster, maar kan over een separate ingang direct door een modelbaantransformator worden geleverd. Dit bespaard dure digitaalstroom.
 • Mbv. een stekkerbrug kiest u, of u de decoder aan een Märklin-Motorola modelbaan of aan een digitaalsysteem conform de DCC standaard wilt gebruiken.
 • Decoders uit de Digital-Profi-Serie kunnen probleemloos op uw modelbaan worden gebruikt, omdat zij compatibel met het Märklin-Motorola dataformaat resp. met de DCC standaard zijn. Op de gebouwde modules en de gebouwde modules in een behuizing wordt 24 maanden garantie verleend.
 • Met iedere decoder LS-DEC-SNCF wordt een uitvoerige gebruiks- resp. bouwhandleiding meegeleverd. De handleidingen vindt u oook in de volgende paragraaf terug.
 • De lichtsein-decoder is verkrijgbaar als geteste gebouwde module (-F) of als geteste gebouwde module in een behuizing (-G). Geschikt montagemateriaal en een lege behuizing voor de gebouwde module, vindt u onder toebehoren.

Downloads

Alle gebruiksaanwijzingen voor dit artikel vindt u hier: Downloads LS-DEC-SNCF.
Alle gebruiksaanwijzingen voor LDT-componenten vindt u hier: Overzicht Downloads.

Aansluitvoorbeelden

Alle aansluitvoorbeelden voor dit artikel vindt u hier: Aansluitvoorbeelden LS-DEC-SNCF.
Alle aansluitvoorbeelden voor LDT-componenten vindt u hier: Overzicht Aansluitvoorbeelden.

Digitaal-Compendium

Een bijdrage in het digitaal-kompendium over dit artikel is hier te vinden: Digitaal-Compendium LS-DEC-SNCF.
Een overzicht van alle bijdragen in het digitaal-kompendium is hier te vinden: Overzicht Digitaal Compendium.

Verlanglijst maken / Prijzen

Let op: U kunt alleen artikelen toevoegen aan de verlanglijst, wanneer u zich reeds eerder als klant in de LDT webshop heeft geregistreerd of zich bij interesse in onze producten voor de eerste maal registreerd!


Voeg toe aan de verlanglijst LS-DEC-SNCF-F (Art.-Nr.: 510412): Lichtsein-Decoder voor SNCF-seinen als gebouwde module (53,50 €*).
Voeg toe aan de verlanglijst LS-DEC-SNCF-G (Art.-Nr.: 510413): Lichtsein-Decoder voor SNCF-seinen als gebouwde module in behuizing (56,90 €*).

* Alle prijzen incl. BTW., exclusief verzendkosten.
(Alle decoders kunnen op Märklin-Motorola en DCC Digitaal-banen worden gebruikt.)

Technische wijzigingen en fouten voorbehouden.
© 2022 by LDT

 
Recent changes RSS feed Creative Commons License Donate Powered by PHP Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki Design by Chirripó