RM-GB-8-N

8-voudige Terugmeldmodule met geïntegreerde spoorbezetmelders

voor de s88-terugmeldbus voor s88-standaardverbindingen en s88-N uit de Digital-Profi-Serie!

De terugmeldmodule RM-GB-8-N is voorzien van s88-standaardverbindingen met 6-polige stiftlijsten en busverbindingen conform s88-N met afgeschermde RJ-45 stekkerbussen.

Eigenschappen van de RM-GB-8-N

 • Voor de aansluiting aan digitaalcentrales en Interfaces, die de s88-terugmeldbus ondersteunen: Bijv.
  • Märklin Interface (t/m 62 stuks),
  • Märklin Memory (t/m 6 stuks),
  • Central Station 1 en 2 (t/m 62 stuks),
  • Central Station 3 en 3 plus via L88 met 5V s88-busspanning (t/m 62 stuks per Bus 1 tot 3),
  • Intellibox / TWIN-CENTER (t/m 62 stuks),
  • EasyControl (t/m 62 stuks),
  • ECoS (t/m 62 stuks),
  • Commander (t/m 62 stuks),
  • HSI-88(-USB) (t/m 62 stuks) en
  • DiCoStation (t/m 62 stuks).
 • De terugmeldmodule RM-GB-8-N met geïntegreerde spoorbezetmelders is geschikt voor de bewaking van 8 baanvakken/blokken met een stroombelasting tot 3 Ampère. Een piekstroom tot 7 Ampère is kortstondig toelaatbaar. Geïsoleerde spoorstaven of een baanvak/blok, wiens besetting moet worden bewaakt, wordt eenvoudig over de uitgangsklemmen van de terugmeldmodule gevoed met digitaalstroom. Binnen de te bewaken baanvakken/blokken mogen de spoorstaven enkel of beiden geïsoleerd zijn.
 • De 8-voudige terugmelder module RM-GB-8-N met geintegreerde rails bezetmelders is in twee 4-voudige railsbezetmelders opgedeeld. Daarmee is het mogelijk, rails uit twee verschillende boosterkringen aan te sluiten. Door de opdeling in twee 4-voudige railsbezetmelders wordt de controle bij keerlussen ook vereenvoudigd. Meer met betrekking tot dit onderwerp kan worden geleerd bij de info van keerlussen controleren.
 • Met geïntegreerde spanningsmonitor: Ligt er geen spanning aan de rails (bijv. Na een kortsluiting), dan worden de bezettoestanden voor de duur van de onderbreking 'bevroren'.
 • Voor de terugmeld module is geen extra voedingsspanning vereist. Daardoor wordt de bedrading minder ingewikkeld.
 • De terugmeld module RM-GB-8-N is voor de s88 standaard verbindingen met 6-polige stiftenlijst en voor busverbindingen volgens de s88-N norm met afgeschermde RJ-45 bussen uitgerust.

Meer over de s88-N norm, die ook door andere leveranciers
wordt ondersteund, vindt men hier: http://www.s88-N.eu.
 • De RM-GB-8-N mag alleen maar aan een s88 busspanning van 5V worden aangesloten. Heeft de digitale centrale of de interface de mogelijkheid te kiezen tussen een s88 busspanning van 5V of 12 V, dan moet 5V worden gekozen. Het gebruik van de s88 aansluiting op de onderzijde van de Märklin Central Station 3 (CS3) plus (60216), met een vaste s88 busspanning van 12V, is niet toelaatbaar en beschadigd de terugmeld module. Samen met de CS3 (60116) en CS3 plus (60216) kan de RM-GB-8-N via de Märklin Module L88 (60883) worden gebruikt. Met de schuifschakelaar van de L88 móet een s88 busspanning van 5V worden ingesteld.
 • Als het nodig is om de afscherming van de s88-N busverbindingen te verbinden met de modelbaan massa, kan een kabel, die met de modelbaan massa is verbonden, worden vastgesoldeerd aan de metalen behuizing van een RJ-45 bus.

 • De terugmeld module RM-GB-8-N kan naar behoefte worden gecombineerd met de terugmelder modulen RM-88-N / RM-88-N-O en RM-DEC-88 / RM-DEC-88-O / RM-GB-8 evenals met de s88 terugmelder modulen van Märklin en andere andere producenten.
 • Leverbaar als direct inzetbaar gebouwde module, als gebouwde module met behuizing of als bouwpakket op een print met de afmetingen van 110 * 96 mm en met 4 bevestigings gaten (de lege behuizing LDT-02 voor bouwpakketten en bijbehorend motage materiaal is terug te vinden onder toebehoren).
 • De terugmeld module RM-GB-8-N uit de Digital-Profi-Serie functioneert zonder problemen aan de digitale modelbaan, omdat deze 100% compatibel is met de s88-terugmeldbus.
 • Op de gebouwde module en de gebouwde module met behuizing zit 24 maanden garantie.
 • Elke terugmeldmodule RM-GB-8-N bevat een uitvoerige gebruiksaanwijzing respectievelijk een bouwhandleiding. De handleidingen zijn te bekijken in de volgende paragraaf.
 • De RM-GB-8-N verkrijgt men als bouwpakket (-B), als geteste gebouwde module (-F) of als geteste gebouwde module met behuizing (-G).

Downloads

Alle gebruiksaanwijzingen voor dit artikel vindt u hier: Downloads RM-GB-8-N.
Alle gebruiksaanwijzingen voor LDT-componenten vindt u hier: Overzicht downloads.

Aansluitvoorbeelden

Alle aansluitvoorbeelden voor dit artikel vindt u hier: Aansluitvoorbeelden RM-GB-8-N.
Alle aansluitvoorbeelden voor LDT-componenten vindt u hier: Overzicht Aansluitvoorbeelden.

Verlanglijst maken / Prijzen

Let op: U kunt alleen artikelen toevoegen aan de verlanglijst, wanneer u zich reeds eerder als klant in de LDT webshop heeft geregistreerd of zich bij interesse in onze producten voor de eerste maal registreerd!


Voeg toe aan de verlanglijst RM-GB-8-N-B (Art.-Nr.: 320101): 8-voudige Terugmeldmodule met
geïntegreerde spoorbezetmelders als bouwpakket (41,90 €*).
Voeg toe aan de verlanglijst RM-GB-8-N-F (Art.-Nr.: 320102): 8-voudige Terugmeldmodule met
geïntegreerde spoorbezetmelders als gebouwde module (54,90 €*).
Voeg toe aan de verlanglijst RM-GB-8-N-G (Art.-Nr.: 320103): 8-voudige Terugmeldmodule met
geïntegreerde spoorbezetmelders als gebouwde module in behuizing (59,50 €*).

* Alle prijzen incl. BTW., exclusief verzendkosten.

Met zekerheid goed verbonden: s88-buskabel!

 • De terugmeld module RM-GB-8-N wordt geleverd zonder s88 bus kabel. Selecteer de passende buskabel (lengte en uitvoering) uit de onderstaande tabel. Voor s88 standaard verbindingen worden stoorzekere, getwiste s88 buskabels met originele s88 stekkers geleverd in de lengtematen 0,5m, 1m en 2m. s88-standaardverbindingen zijn altijd noodzakelijk voor de verbinding van de eerste terugmeld module aan de digitale centrale of aan de interface.
 • Voor s88-busverbindingen volgens worden blauwe beschermde Patchkabels met RJ-45 stekkers in vier lengtematen van 0,5 tot 3m aangeboden.
 • Onderling kunnen de terugmeldmodulen RM-88-N, RM-88-N-O en RM-GB-8-N of via een s88-standaard verbindings „kabel s88” of via een „patch kabel” volgens worden verbonden.
Aansluitkabel voor s88-standaardverbindingen met 2 originele s88-stekkers, grijze kabel, getwist, rond. Plus stiftenlijst voor busverlenging.
Kabel s88 0,5m
Kabel s88 1m
Kabel s88 2m
Aansluitkabel voor s88-verbindingen volgens met 2 RJ-45 stekkers, blauwe kabel, afgeschermd.
Kabel Patch 0,5m
Kabel Patch 1m
Kabel Patch 2m
Kabel Patch 3m

Technische wijzigingen en fouten voorbehouden.
© 2016 by LDT
Gedeeltelijke vertaling door De Digitale SpoorKraam 12.2016.

 
Recent changes RSS feed Creative Commons License Donate Powered by PHP Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki Design by Chirripó