Writing /usr/www/users/ldt/newshop2/dokuwiki/data/meta/nl/sb-4.meta failed

SupplyBox SB-4

Praktische hulp, wanneer het om gelijkstroom-voorzieningen uit schakelende netvoedingsdelen gaat

Eigenschappen van de SupplyBox SB-4

De klassieke modelbaantransformator heeft afgedaan. Schakelende netvoedingen vervangen hem meer en meer. Zij bieden enkele voordelen: zij hebben een duidelijk hogere werkingsgraad en leveren een elektronisch gestabiliseerde uitgangsspanning.

In de praktijk zijn zij voor de modelspoorbaan hobbyïst iets lastiger in het gebruik. Er staat aan de schakelende netvoedingsdelen geen klem ter beschikking, waaraan de voedingsdraden eenvoudig kunnen worden geïnstalleerd. Schakelende netvoedingsdelen zijn met een stekker uitgerust, die men niet zondermeer mag afknippen.

Hierbij biedt de SupplyBox SB-4 uitkomst. Deze is uitgerust met twee stekkerbussen, welke de stekker van de Märklin schakelende netvoedingsdelen 60061 kunnen opnemen. Twee extra stekkerbussen staan ter beschikking voor de opname van 5,5×2,1 mm ronde stekkers, waarmee vele schakelende netvoedingsdelen uitgerust zijn.

Bij ieder van de vier stekkerbussen hoort een eigen rode lichtdiode (LED) en een 2-polige klem, waaraan de gelijkspanning van het aangesloten schakelende netvoedingsdeel beschikbaar wordt gesteld. Hier kunnen de beide polen van de voedigingsdraad gemakkelijk worden aangeklemd en uiteenlopende elektrische en elektronische modelbaancomponenten op de baan voeden.

De rode LED naast de klemmen brandt, wanneer de schakelende netvoedingsdelen spanning leveren.

Een gebruiksvoorbeeld is de voeding van de decoder M-DEC voor gemotoriseerde aandrijvingen uit een schakelend netvoedingsdeel DB-4-PowerSupply. Daarbij wordt de rijspanning van de wisselaandrijvingen op de spanningskeuzeschakelaar van de DB-4-PowerSupply tussen 15 en 24 Volt voor de motoren passend ingesteld.

De SupplyBox SB-4 zijn te verkrijgen als bouwpakket (-B) of als geteste gebouwde module (-F). Geschikt montagemateriaal en een behuizing LDT-01 voor de bouwpakket vindt u onder toebehoren.

Elke SupplyBox SB-4 wordt geleverd met een uitvoerige gebruiks- resp. bouwhandleiding. De gebruiksaanwijzingen vindt u ook als overzicht hierna.

U krijgt op de decoder 24 maanden garantie, (geldt uitsluitend voor gebouwde modules).

Downloads

Alle gebruiksaanwijzingen voor dit artikel vindt u hier: Downloads SupplyBox SB-4.
Alle gebruiksaanwijzingen voor LDT-componenten vindt u hier: Overzicht downloads.

Aansluitvoorbeelden

Alle aansluitvoorbeelden voor dit artikel vindt u hier: Aansluitvoorbeelden SupplyBox SB-4.
Alle aansluitvoorbeelden voor LDT-componenten vindt u hier: Overzicht aansluitvoorbeelden.

Verlanglijst maken / Prijzen

Let op: U kunt alleen artikelen toevoegen aan de verlanglijst, wanneer u zich reeds eerder als klant in de LDT webshop heeft geregistreerd of zich bij interesse in onze producten voor de eerste maal registreerd!


Voeg toe aan de verlanglijst SB-4-B (Art.-Nr.: 600601): SupplyBox SB-4 als bouwpakket (22,90 €*).
Voeg toe aan de verlanglijst SB-4-F (Art.-Nr.: 600602): SupplyBox SB-4 als gebouwde module (30,50 €*).

* Alle prijzen incl. BTW., exclusief verzendkosten.

Technische wijzigingen en fouten voorbehouden.
© 2022 by LDT

 
Recent changes RSS feed Creative Commons License Donate Powered by PHP Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki Design by Chirripó