Writing /usr/www/users/ldt/newshop2/dokuwiki/data/meta/nl/lightatnight.meta failed

Light@Night

Comfortabele PC licht besturing voor analoge en digitale modelbanen!

logo_lightatnight.jpg

De PC licht besturing Light@Night is de perfecte oplossing voor modelbanen- en ruimtelichtsturing voor uw analoge of digitale modelbaan. De PC licht besturing is modulair opgebouwd en laat zich daarmee elke modelbaan grootte en iedere individuele vereiste optimaal en betaalbaar aanpassen. Naast de modelbaan- en ruimtelichtsturing biedt Light@Night de mogelijkheid, effecten op de modelbaan over ten hoogste 64 knoppen spontaan te activeren. Bovendien is een weersimulatie met 3D-geluiden mogelijk.

De PC licht besturing Light@Night bestaat uit de volgende 5 componenten:

1. Modelbaan licht besturing:

De hardware voor de modelbaan licht besturing met ten hoogste 280 lichtuitgangen wordt ofwel over het netwerk (LAN)- of de parallel (LPT)-poort met de PC verbonden. Naast de Light-Interfaces LI-LAN en LI-LPT, bestaat de hardware voor de modelbaan licht besturing uit Light-Display-modules (met 40 uitgangen elk belastbaar tot 0,5A) en Light-Power-modules (met 24 uitgangen elk belastbaar tot 2,5A).

2. Afstandsbediening van het modelbaanlicht:

De hardware voor de afstandsbediening van de modelbaanverlichting met max. 64 activeringsingangen wordt over de RS232-Interface of over een USB-adapter met de PC verbonden. Deze bestaat uit een High Speed Interface HSI-88 en maximaal 4 terugmeldmodules RM-88-N / RM-DEC-88, waaraan maximaal 64 knoppen of schakelaars voor de afstandsbediening van de modelbaanverlichting wordt aangesloten. Aan de Light-Interface LI-LAN kunnen ten hoogste 8 knoppen of schakelaars voor het activeren van lichteffecten direct worden aangesloten worden.

3. Ruimte lichtsturing:

De hardware voor de ruimtelichtsturing wordt over de RS232- of USB-poort met de PC verbonden. Deze bestaat uit een afstandsdimmer en -schakelaar overeenkomstig de standaarden X10 en DMX uit de installatietechniek. De Light-Interface LI-LAN stelt een DMX-poort voor ten hoogste 127 kanalen ter beschikking.

4. 3D-geluid:

Voor weersimulatie zoals regen, onweer en als extra voor vuurwerk.

5. PC plus PC-software:

De Light@Night PC-software biedt u de mogelijkheid, alle functies voor de modelbaan- en ruimte lichtsturing comfortabel in te richten en samen te voegen. Voor de modelbaanlichtsturing genereert zij alle gangbare lichteffecten (neonlampen, gaslantaarns, inzetknipperlicht, looplicht, verkeerslichten en nog veel meer), die aan ieder van de maximaal 280 uitgangen van de modelbaan-lichthardware uit 1. individueel toegewezen kunnen worden. Als extra stelt de software voor de simulatie van weersomstandigheden 3D-geluiden voor regen, onweer en vuurwerk ter beschikking. De PC-software voor de lichtsturing Light@Night is inclusief handboek (in de Duitse taal) verkrijgbaar bij de firma Railware).

Beschrijving van de hardware voor de modelbaan licht besturing:

 • De Light@Night hardware voor de modelbaan licht besturing bestaat uit een van de Light-Interfaces LI-LAN of LI-LPT voor het netwerk (LAN)- of parallel (LPT)-poort van de PC en tenminste een Light-Display-module of een Light-Power-module, die aan een van de Light-Interfaces wordt gestoken.
 • Light-Display-modules hebben 40 uitgangen, die tot 0.5 Ampère kunnen worden belast. Hierdoor zijn Light-Display-modules zeer geschikt, om afzonderlijke modelbaanlampjes of lichtdiodes (LED's) aan te sturen.

De Light-Interface LI-LPT (rechts) voor de parallel-poort en ten minste een Light-Display-module (links) voor 40 lichtuitgangen of een Light-Power-module (afbeelding verder hieronder), kunnen de basiseenheid voor de modelbaan licht besturing van de PC licht besturing Light@Night vormen. De Light-Interface LI-LPT, kan in combinatie met de PC-Software Light@Night tot versie 3.X met alle Windows 32-bits besturingssystemen worden gebruikt.

De Light-Interface LI-LAN (rechts) voor het netwerk (LAN)-poort en tenminste een Light-Display-module (links) voor 40 lichtuitgangen of een Light-Power-module (afbeelding verder hieronder), kunnen de basiseenheid voor de modelbaan licht besturing van de PC licht besturing Light@Night vormen. De Light-Interface LI-LAN, kan in combinatie met de PC-software Light@Night met alle Windows besturingssystemen (32- en 64-Bit) worden ingezet.

 • Light-Power-modules met 24 uitgangen, die met telkens 2,5 Ampère kunnen worden belast, zijn de juiste keuze, wanneer er veel modelbaanlampjes gelijktijdig (bijv. voor complete straat- of stationsverlichting moeten worden geschakeld.

De Light-Power-Module (links) heeft 24 uitgangen, die tot 2,5 Ampère voor de modelbaanverlichting kunnen leveren.

 • Ten hoogste 7 Light-Modules (Light-Display resp. Light-Power) kunnen aan de Light-Interfaces worden aangesloten en naar goeddunken worden gecombineerd. Daarmee staan tussen 168 en 280 lichtuitgangen voor de modelbaan-lichtsturing ter beschikking.
 • Over de Light@Night PC-software kunnen de lichteffecten per muisklik aan elke uitgang afzonderlijk worden toegekend. Alle gangbare effecten worden ondersteund: Neonlampen, gaslantaarns, knipperlichten, lichtslangen, inzetlichten, verkeerslichten, spoorwegovergangen, bouwplaatsen, dimmers, schijnwerpers, vuur, televisieapparaten, seinhuizen en nog veel meer.

light-at-night_04.jpg

 • Wanneer u de Light-Modules van de PC licht besturing Light@Night niet direct aan elkaar wilt steken, maar deze op een grotere afstand van elkaar wilt monteren, kunt u de Kabel L@N 0,5m met een lengte van 0,5 m, de Kabel L@N 1m met een lengte van 1m of de Kabel L@N 2m met een lengte van 2m gebruiken. Vanaf de Light-Display versie 1.7 en de Light-Power versie 1.2 is het ook mogelijk, Patch-Kabel als verbindingskabel te gebruiken, die wij onder de aanduiding Kabel-Patch in de lengtes 0,5m, 1m, 2m en 3m in het assortiment hebben.
 • De Light@Night PC-software kan ook tezamen met besturingssoftware voor modelbanen op uw PC worden ingezet. Welke modelbaansoftware (bijv. Railware, TrainController, WinDigipet of WinDigital) u gebruikt, speelt daarbij geen rol, omdat de PC licht besturing Light@Night onafhankelijk van de modelbaansoftware in de achtergrond wordt uitgevoerd.
 • Met de Light-Interface LI-LPT worden een verbindingskabel (1,8m lang) voor de parallelpoort en een demo-versie van de Light@Night software voor de onmiddellijke inbedrijfname meegeleverd.

 • Met de Light-Interface LI-LAN worden een verbindingskabel (2m lang) voor de netwerkaansluiting en de demo-versie 3.0 van de Light@Night PC-software voor de onmiddellijke inbedrijfname meegeleverd.
 • De demoversie van de pc-software Light @ Night die met de LI-LPT en LI-LAN-lichtinterfaces worden meegeleverd hebben de volgende beperkingen in vergelijking met de volledige versie; lichteffecten voor de individuele uitgangen zijn alleen „gloeilamp” en „knipperlicht” beschikbaar. Afstandsbediening van de verlichting van de modelbaan, regeling van de kamer verlichting en weersimulatie inclusief 3D-geluid zijn niet mogelijk. Voor deze functies en andere lichteffecten (zoals neonlamp, gaslantaarn, noodflitslicht, looplicht, verkeerslicht en nog veel meer) is de volledige versie vereist, die u inclusief handleiding bij het bedrijf Railware krijgt (in de Duitse taal).
 • Op de gebouwde modules wordt 24 maanden garantie verleend.
 • Met iedere Light-Interface, Light-Display en Light-Power wordt een uitvoerige gebruiks- resp. bouwhandleiding meegeleverd.
 • De hardwarecomponenten voor de PC licht besturing Light@Night zijn verkrijgbaar als bouwpakket (-B) of als gebouwde en geteste module (-F).

Downloads

Alle gebruiksaanwijzingen voor dit artikel vindt u hier: Downloads Interfaces voor Light@Night en Downloads Light-Module.
Alle gebruiksaanwijzingen voor LDT-componenten vindt u hier: Overzicht downloads.

Aansluitvoorbeelden

Alle aansluitvoorbeelden voor dit artikel vindt u hier: Aansluitvoorbeelden Light@Night.
Alle aansluitvoorbeelden voor LDT-componenten vindt u hier: Overzicht Aansluitvoorbeelden.

Verlanglijst maken / Prijzen

Let op: U kunt alleen artikelen toevoegen aan de verlanglijst, wanneer u zich reeds eerder als klant in de LDT webshop heeft geregistreerd of zich bij interesse in onze producten voor de eerste maal registreerd!


Voeg toe aan de verlanglijst LI-LPT-B (Art.-Nr.: 050601): Light-Interface voor de parallel-poort (LPT) als bouwpakket incl. aansluitkabel plus demosoftware versie: 1.2. (34,90 €*).
Voeg toe aan de verlanglijst LI-LPT-F (Art.-Nr.: 050602): Light-Interface voor de parallel-poort (LPT) als gebouwde module incl. aansluitkabel plus demosoftware versie: 1.2. (49,90 €*).

Voeg toe aan de verlanglijst LI-LAN-F (Art.-Nr.: 050702): Light-Interface voor de netwerk-poort (LAN) als gebouwde module incl. aansluitkabel plus demosoftware versie: 3.0. (94,90 €*).

Voeg toe aan de verlanglijst Light-Display-B (Art.-Nr.: 050031): Light-Display-Modul voor de Light-Interfaces LI-LPT en LI-LAN met 40 lichtuitgangen met elk 0,5A als als bouwpakket (59,90 €*).
Voeg toe aan de verlanglijst Light-Display-F (Art.-Nr.: 050032): Light-Display-Modul voor de Light-Interfaces LI-LPT en LI-LAN met 40 lichtuitgangen met elk 0,5A als gebouwde module (79,90 €*).

Voeg toe aan de verlanglijst Light-Power-F (Art.-Nr.: 050062): Light-Power-Modul voor de Light-Interfaces LI-LPT en LI-LAN met 24 lichtuitgangen met elk 2,5A als gebouwde module (84,90 €*).

* Alle prijzen incl. BTW., exclusief verzendkosten.

Beschrijving v/d hardware voor afstands-bediening voor de modelbaanverlichting:

Met de volledige versie van de Light@Night pc software is het mogelijk, afzonderlijke lichtpunten en schakelgroepen over baancontacten, knoppen of schakelaars in- en uit te schakelen. De activeringscontacten worden met een van de 16 ingangen van een terugmeldmodule RM-88-N / RM-DEC-88 verbonden. Maximaal 4 terugmeldmodudles RM-88-N / RM-DEC-88 met ten hoogste 64 activeringscontacten worden over de High Speed Interface HSI-88 met de PC verbonden. Ofwel direct over een seriële COM-poort of over een „USB to serial“ adapter.

Hardware voor ruimtelichtsturing:

De hardware voor de sturing van de ruimte verlichting bestaat uit een afstandsdimmer en -schakelaar conform de standaarden X10 en DMX uit de installatietechnik. Welke hardware u precies kunt inzetten en waar u deze kunt aanschaffen, vindt u in het handboek voor Light@Night software, dat u samen met de volledige versie bij de firma Railware kan krijgen (in de Duitse taal).

3D-Sound:

Is uw PC uitgerust met luidsprekers of beter nog met een geluidskaart en externe luidsprekers, dan zal het geluid van de weersimulatie en het vuurwerk u verbazen.

PC-Systeemeisen:

De Light@Night PC-software tot en met versie 3.X op nagenoeg iedere PC met een Windows besturingssysteem.

Besturingssysteem Windows 95, 98, Me, NT, 2000, XP, Vista, Win 7, Win 8/ 8.1, Win 10
CPU Intel of AMD vanf 300MHz klok frequentie
Werkgeheugen 64 MByte RAM
Interface voor de Light@Night hardware Printer(LPT[*])- of netwerkaansluiting (LAN)

Wanneer u de Light@Night PC-software gemeenschappelijk met besturingssoftware voor de modelbaan (bijv. Railware, WinDigipet, TrainController of iTrain) op uw PC inzet, dan gelden strengere eisen, omdat zowel de besturingssoftware als ook Light@Night systeembronnen vereisen. Informeer in dit geval ook naar de systeemeisen voor uw modelbaan-besturingssoftware en beoordeel of uw situatie toereikend is.

Ingeval van twijfel is het natuurlijk ook denkbaar, een tweede, oudere PC uitsluitend voor Light@Night in te zetten.

In het geval van gemeenschappelijke inzet van de Light@Night PC-software en besturingssoftware voor de modelbaan gelden als voorbeeld de volgende PC-systeemeisen:

Besturingssysteem Windows 2000, XP, Vista, Win 7, Win 8 / 8.1, Win 10
CPU Intel of AMD vanaf 800MHz klok frequentie
Werkgeheugen 256 MByte RAM
Interface voor de Light@Night hardware Printer(LPT[*])- of netwerkaansluiting (LAN)

De Light@Night PC-software vanaf versie 4 werkt op nagenoeg iedere PC met een Windows besturingssysteem.

Besturingssysteem Windows Vista, Win 7, Win 8/ 8.1, Win 10
CPU Intel of AMD met 2 CPU’s en beter
Werkgeheugen 1 GByte RAM
Interface voor de Light@Night hardware Netwerkaansluiting (LAN)

[*] De aansluiting over een USB-adapter is technisch niet mogelijk. Bij slechts enkele laptops kann het voorkomen, dat de parallelpoort niet voldoet aan geldige standaarden. In plaats van de Interface LI-LPT, kan dan de Interface LI-LAN worden ingezet.

Technische wijzigingen en fouten voorbehouden.
© 2022 by LDT

 
Recent changes RSS feed Creative Commons License Donate Powered by PHP Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki Design by Chirripó